Pontos idő: 2019. március 26. kedd, 22:23

Időzóna: UTC [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
 2007 Korfu 
Szerző Üzenet
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. március 13. hétfő, 9:05
Hozzászólások: 375
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 2007 Korfu
Szevasztok!

Szóval Korfu!
(2007. július 4-10)

Az úgy volt, hogy patinás nevű régi cégemmel folytatott munkaügyi perem tárgyalásának X-eik elnapolása miatt az elképzelt Máltai utazást el kellett halasztanunk egy héttel. Szabadság pedig már mindkettőnknek ki volt írva, a végkielégítésemből még futja, hát nézzünk valami extra olcsót. Az időpont rögzített volt, adott egy hét jöhetett csak szóba. A legjobb áron a fenti feltételekkel Korfu jött össze, tokkal-vonóval 105eFt összáron.

Sajnos azon hiú reményeim, hogy leszálláskor, napnyugta fényében lefényképezhetem a Kanonit, ahonnan a repülőket szokták fényképezni, hamvába dőlt, mert a repülő annyit késett, hogy az érkezés időpontjában még a váróban voltunk Pesten. Cserében láthattam Tirana fényeit, de hát az nem ugyanaz! Finom leszállás, nagy fékezés, (rövid kifutópálya), tranzit, szállás elfoglalása, és máris a második napot töltjük, pedig meg sem érkeztünk.

Másnap kajabeszerzés, motorbérlés. Máris irány a főváros, egy kis séta, ejtőzés, akklimatizálódás. Le kell tüdőzni a Görög légkört! Vissza a szállásra, korai vacsora, és tovább dél felé a keleti parton egy csodálatos nevesincs helyre, ahol csodálatos naplementében volt részünk. (Lásd a panoráma képeknél!) Sötétben visszabotorkáltunk a szállásra.

Harmadik napon nagytömegű kajabeszerzésre indulva felkerestük a Lidlt, teleaggattok a gépet egyheti enni-innivalóval, és közben már jött az sms, mehetek a nagyobb motorért, visszahozták. Rögtön át is pattantunk, irány észak. Megálltunk Peramánál a Kanonival szemben, átsétáltunk a töltésen a repülők alatt, megnéztük a kápolnát, és felmentünk a szokásos teraszra frappézni és repcsiket nézni, fényképezni. Gyerünk tovább, Paleokastricáig nem is lassítottam. Apátság, ebéd, Bella Vista, szóval a kötelező. Tovább Angelocastro, ami sajnos felújítás miatt (őrzés mellett!) zárva volt, pedig állítólag onnan szebb a kilátás mint a Vistától, csak az odavezető út busszal nem járható. Azután végig a Pantokrátor gerincének nyugati része, sajnos párás idő, de így is szép volt, csak a fényképeken nem működik. Sidari, és hogy ne legyen egyszerű, a keleti parton végig haza benitsesbe. Kb. 250 km ami nem kevés egy 70 km hosszú szigeten!

Negyedik nap. Sissy kastély. Ebéd, és utána irány a nyugati part. Csodálatos Isten háta mögötti települések, az olajfákat kerülgető egynyomú, de jó minőségű utak, csodálatos völgyek. Mentünk az orrunk után, nem kellet GPS, csak élveztük a görög vidék valóságát. Régi és őrült motoros vagyok, nem is tudom miért de egész úton az járt a fejembe, hogy „óvatosan, nem megdögleni jöttél Görögországa!” Ezt még sosem éreztem így! Talán a kezem remegett meg, talán az ártatlannak tűnő, kanyarban elszórt üvegszál volt az oka, mindenesetre szép nyugodt tempóban a jó érdes aszfaltot alaposan „felnyaltuk” az asszonnyal. De minden negatívum élményekkel jár! Az asszonynak az arcán a szemüveg okozott némi sérülést, nekem 4 „férfitenyérnyi” helyen jogfolytonosságot szenvedett a bőröm. Mindkettőnk jobb térde kissé rozoga lett, nekem a bokám is mert azt tettem a 180 kg-os motor alá, hogy megkíméljem a szegény kölcsönzőst a nagyobb kártól! Mindez köszönhető a „protektoros” pólónak, rövidnadrágnak, a „védőszandálnak” és az „EU kompatibilis” bukósisaknak. Szóval, ha úgy öltözünk mint itthon, akkor csak nevetünk az egészen. Tanmese vége. Saját kárán tanul a hülye! Irány az első benzinkút. Kútkezelő hölgytől sopánkodás, üljünk le, ásványvíz, sebmosogatás. Útba igazít a gyógyszertár felé. És nekem csoda. A hölgy meglát minket, és nejemet rögtön egy furcsa székbe ülteti. Gumikesztyű, Hidrogén-peroxid, jód, valami fedőspay, stb és már el is látta a sipliket, mire egyet szóltunk volna. Összesen a fedőspray árát (6EU) kellett kifizetnünk, semmi papírt, biztosítást, egészségügyi kártyát nem kért, pedig szerintem maszek volt! A nejem arcán levő szakadást határesetnek minősítette, inkább nézessük meg orvossal, kell-e varrni. Így bementünk a korházba. Ott olyan esetek voltak, hogy inkább nem kellett. De egy tapasszal összehúzták. Utána direkt néztük. Minden gyógyszertárban volt ilyen spéci szék. Jó ha tudjátok, nem csak motoron lehet lenyúzni magunk.

Ötödik nap. Intenzív „sebnyalogatás.” Bukósisak csere, a nejemnek megszereztem a cég egyetlen „jet” sisakját, vagyis ami megfelelő homlok- és fej oldalvédelemmel rendelkezik. Most már minden tipli sajog, mindketten bicegünk, mint a rosseb. Benitsesi „helyben bicegés” a program.

Hatodik-hetedik nap. Ez így nem mehet. Kicsit meghajtom a motort, az asszony kihagyja. Irány busszal Korfu város. Bicegés, ejtőzés. A napok fénypontja a sebek átkötözése. Ez a program összehozza a családokat. Rég nevettünk –kínunkban- ennyit.

Nyolcadik nap. Reggel „kidobtak” a szobából már 9-kor, a tranzit este ½ 9-kor. Ejtőzés egész nap. Éjfél után érkeztünk Ferihegyre.

Utózöngék:
Saját kárán sem tanul a motoros, már másnap motoroztam itthon, pedig csak 2 perc alatt tudtam átemelni a lábam, és a lábféket sem tudtam megfelelően kezelni.
Ruházatom azóta is póló, rövidnadrág, nem EU-s bukó. (Meleg van!)
Azóta sosem óvatoskodtam, és így el sem estem.
Utoljára 25 éve estem el. Még kétszer szeretnék ilyen sűrűséggel perecelni!
Legalább nem az én motoromról jött le a festék! (Szét is rúgnám a hátsóját annak, aki lenyúzza!)

Dagadt


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dagadt 2007. augusztus 28. kedd, 7:50-kor.

2007. augusztus 27. hétfő, 17:27
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. május 22. hétfő, 13:00
Hozzászólások: 1523
Tartózkodási hely: Nagyréde
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Dagadt! Végre megszületett ez az írás!! Nem is emlékeztem,hogy buktatok a motorral! Írtad valahol? Ha igen, ne haragudj, akkor én felejtettem el.
A gyógyszertárra viszont emlékszem, úgyhogy lehet, hogy a motoros dolgot is írtad már!! Sajnos elég feledékeny vagyok.
Korfut imádom én is, szerintem nem lehet megunni. Már kétszer nyaraltunk ott, de bármikor visszamennék, ha nem lenne még ezer másik hely, amit látni szeretnék!
Remélem a tűz hagy nekünk még látnivalót, mert nagyon szörnyű így látni ezt az imádott országot!!!

Még egyet szeretnék megkérdezni, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy Kanóninál nem elírás az a Messongi? Mert én úgy tudom az lentebb van, és Kanóninál Perama nevű falucska van. De lehet, hogy rosszul tudom!!
Egyébként szép üdülés lehetett a rosszak ellenére is, igaz?! :lol:

_________________
“A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz memória.” (Albert Schweitzer)


2007. augusztus 27. hétfő, 19:17
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. március 13. hétfő, 9:05
Hozzászólások: 375
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Szia!

Teljesen igazad van, ennyit a névmemóriáról, illetve a diszleksziáról! Már ki is javítottam, mert csak addig tudom amíg nem írok rá. Mondhatnám, hogy ezzel ellenőrzöm, hogy figyelmesen olvassátok-e, de nem teszem, hiszen csak egyszerű tévedés.
Nem mentem a részletekbe, mert szerintem Korfu az, ahol majdnem mindenki járt.

Dagadt


2007. augusztus 28. kedd, 7:45
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. május 22. hétfő, 13:00
Hozzászólások: 1523
Tartózkodási hely: Nagyréde
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Dagadt! Én is örülök, hogy jól emlékeztem, mert eléggé feledékeny vagyok, azért is kérdeztem rá. Ketten csak kiokoskodjuk!!! :lol:
Szerintem is Korfu az a hely, ahol már rengetegen jártak közülünk is, és sokan ismerik, viszont nem lehet megunni!! :lol:

_________________
“A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz memória.” (Albert Schweitzer)


2007. augusztus 28. kedd, 11:56
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. május 22. hétfő, 13:00
Hozzászólások: 1523
Tartózkodási hely: Nagyréde
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Csutek! Elolvastam a beszámolódat. Nagyon tetszett, miért mondtad, hogy semmi nem történt veletek? Én még egész életemben nem láttam (szerencsére) ennyi balesetet!
Még jó, hogy Ti megúsztátok és nem veletek történt!?

Köszi még egyszer a Nea Plagiás felvételeket. Szerintem rengeteget változott, hiszen Te is láttad, hogy egy év alatt is mennyit változnak ezek az üdülőtelepülések!
Én meg ott már 17 éve jártam. De jó lenne újra látni, hátha találnék még ismerős helyet!

Viszont hiányoltam a fotókat az írásodból! Nagyon megkímélted Hanit! Így teljesen könnyű dolga volt veled. :lol: :lol:

_________________
“A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz memória.” (Albert Schweitzer)


2007. október 12. péntek, 13:24
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2007. március 22. csütörtök, 10:19
Hozzászólások: 490
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Mivel ezt a topic-ot nem nagyon olvasom, csak most reagálok a hozzászólásodra Anikó.
Fotókat tettem a beszámolómba, de eltűntek. Mindjárt megnézem, hogy azóta előkerültek-e, vagy újra el kell küldenem Haninak. :???:
A történésekkel kapcsolatban csak annyit, hogy nem lőhettem le előre a "poénokat", mégha nem is voltak olyan viccesek. :lol:

_________________
Mivel nőből vagyok, nem mondom ki, amit akarok, de fenntartom a jogot arra, hogy hisztizzek ha nem kapom meg!


2007. december 14. péntek, 19:08
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. május 22. hétfő, 13:00
Hozzászólások: 1523
Tartózkodási hely: Nagyréde
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Semmi gond Csutek! Jobb későn, mint soha! Utána még úgyis beszéltünk msn-en, ami mostanában az istennek sem jön össze.
Most is csak nemrég ültem le, de nem is sokáig, és ilyenkor be sem jelentkezem, mert úgysem érek rá beszélgetni sokáig, akkor meg minek!?
Pedig már nagyon jó lenne kicsit pletyózni!!! :lol: :lol: :lol:

Na de épp az előbb mondtam, hogy jobb későn, mint soha, ezt értem az msn-es dologra is!

Rákérdeztél a fotókra? Bár az albumodból a beszámolód alapján ki lehet következtetni melyik fotó illik épp oda, de azért szinesebb lenne a leírás tőle, az biztos!

_________________
“A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz memória.” (Albert Schweitzer)


2007. december 14. péntek, 21:46
Profil E-mail küldése
Régi tag
Régi tag
Avatar

Csatlakozott: 2006. május 22. hétfő, 13:00
Hozzászólások: 1523
Tartózkodási hely: Nagyréde
Hozzászólás Re: 2007 Korfu
Elolvastam a beszámolódat Csutek! Nagyon jól sikerült, akárcsak a nyaralásotok! Az enyémnek is a hosszabb változata már elkészült, de már elkezdtem ide a hanira is egy rövidebb változatot.
Annyira igaz, amit a végén írtál. MI is úgy érezzük mindig, mintha valami, vagy valaki direkt nem akarná, hogy minden tervünk sikerüljön, így mindig van ok visszamenni. De szerintem nekünk, ha nem lenne ok, akkor keresnénk magunknak, csak hogy mehessünk!
Szilveszteren nem gondolkoztatok a pároddal? Még nekünk sem ezerszázalék, de nagyon rajta vagyunk a dolgon!! :lol:

Köszi a kulcstartót itt is, remélem valamikor személyesen tudod majd átadni!? :lol:

_________________
“A boldogság nem más, mint jó egészség és rossz memória.” (Albert Schweitzer)


2008. szeptember 29. hétfő, 14:54
Profil E-mail küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó és 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség