Fakultatív programok 2006 TOLO

 

HAJÓKIRÁNDULÁSOK

 

Hydra – Spetses

 

Az argoliszi öböl két történelmileg fontos szerepet betöltött szigetét ismerhetik meg egy kirándulás keretében.

Hydra város kikötőjében a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg, ahol részletesen bemutatják az 1821 -es törökök ellen vívott harcok emlékeit.

Ezen a hangulatos kis szigeten nincs autós közlekedés, így szamárháton vagy gyalog járható be a város.

Kb. 2 - 2.5 óra tartózkodás után, indul tovább a hajó SPETSES szigetére , mely építészeti stílusáról és a régi arisztokrata házairól híres.

Ez a kitűnő klímájú és hangulatos nyaralóhely, hasonlóan Hydra szigetéhez, fontos szerepet töltött be a törökök ellen folytatott harcokban.

 

A hajó hetente háromszor indul Tolóból.

 

ÁR : 32 EURO  

 Gyerekek 12 eves korig 50 % kedvezményt kapnak ezen árból.

 

 

 

 

Nafplion by night

 

Az éjszakai kirándulás 20:15 –kor indul,

Nafplionba,  Görögország első fővárosába, (1829 - 1834) .

Már a hajóról láthatják a domboldalon húzódó Palamidi várat, a velencei erődöt,

és a kikötőbe érve, csodálatos panoráma nyílik az éjszaka megvilágított Bourtzi szigetére, melyet börtönként használtak, majd később casino és kávéház létesült ebben az erődben.

Lehetőségük nyílik betérni egy hangulatos tavernába, egy italt elfogyasztani a kikötő egyik elegáns kávéházában, sétálgatni a szűk sikátorokkal teli kis utcákban.

 

A hajó éjfél előtt indul vissza Tolóba Hetente egyszer csináljuk ez a hajóutat.

 

Az ÁR: 10 EURO/

 

  

 

BBQ

 

A hajó Tolo kikötőjéből 9:30 - kor indul.

A Nafplionnal szemközti partszakaszon köt ki, ahol lehetőségük nyílik búvárszemüvegeikkel a víz alá merülni és  kis barlangokba beúszni a kristálytiszta vízben. Eközben a kapitány és a személyzet faszénparázson süt ínycsiklandozó falatokat, melyet a hajón szolgálnak fel görögsalátával, tzatzikivel , burgonyával és sok görög borral .

Mielőtt bejönne a hajó Tolo kikötőjéhez elviszi az utasokat a Romvi sziget mögé, ahol újra megmártózhatnak a vízben és megnézhetik Daskalio öblét, ahol egy régi iskola és templom épülete taláható, ebben a házban bújtak meg a görögök és tanítatták gyerekeiket a török megszállás ideje alatt.

 

Délutáni órákban érkezik vissza a kishajó a kikötőbe.

 

ÁRA: 27 EURO/felnőtt    és 19 EURO/gyerek  .